Φωτοθεραπεία στο Σπίτι

Ειδική συσκευή φωτοθεραπείας

Τα τελευταία χρόνια, η φωτοθεραπεία εφαρμόζεται ως επί το πλείστον στα δερματολογικά ιατρεία και στις κλινικές. Ωστόσο, η νέα τεχνολογία έχει επιτρέψει στους ασθενείς να χρησιμοποιούν ειδικές συσκευές φωτοθεραπείας στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από ψωρίαση εξοικονομούν χρόνο, χρήμα και κόπο εφαρμόζοντας την φωτοθεραπεία στην άνεση του σπιτιού τους. Η οικιακή συσκευή φωτοθεραπείας είναι ιδιαίτερα απαραίτητη σε άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τακτικές επισκέψεις στο ιατρείο είτε γιατί ζουν σε περιοχές με δύσκολη ή χρονοβόρα πρόσβαση στον εξειδικευμένο δερματολόγο μας είτε γιατί η εργασία τους δεν τους επιτρέπει να είναι ευέλικτοι στα ραντεβού τους με τον δερματολόγο στα ιατρεία μας.

Η ειδική συσκευή φωτοθεραπείας για οικιακή χρήση προσφέρει ασφαλή και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ψωρίασης, η οποία όμως χρειάζεται την κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγηση του ασθενούς και φυσικά την μηνιαία παρακολούθηση από τον εξειδικευμένο δερματολόγο μας.

Φυσικά, προτού ξεκινήσετε την θεραπεία της ψωρίασης με την οικιακή συσκευή θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο μας για τον τύπο της συσκευής που πρέπει να αγοράσετε και για την σωστή χρήση της.


Πλεονεκτήματα της φωτοθεραπείας στο σπίτι

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από την χρήση της συσκευής φωτοθεραπείας για την ψωρίαση στο σπίτι. Φυσικά, η σωστή χρήση της είναι απαραίτητη προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα και να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανές παρενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη διαφόρων βλαβών στο δέρμα.


Ακριβής εστίαση

Η σωστή έκθεση στο ηλιακό φως είναι αποτελεσματική μέθοδος για πολλές παθήσεις του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της ψωρίασης. Ωστόσο, το φως του ήλιου είναι αδύνατο να εστιάσει σε συγκεκριμένες περιοχές του δέρματος και η υπερβολική έκθεση σ’ αυτόν μπορεί να οδηγήσει σε ηλιακά εγκαύματα, που επιδεινώνουν δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση. Η συσκευή φωτοθεραπείας για την ψωρίαση εκπέμπει φωτεινή ενέργεια στενού φάσματος που κατευθύνεται με μεγάλη ακρίβεια στις περιοχές του δέρματος που χρειάζονται θεραπεία. Με τον τρόπο αυτό, το υγιές δέρμα παραμένει άθικτο, ενώ η ψωρίαση αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.


Χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες

Όταν χρησιμοποιείται σωστά η συσκευή της φωτοθεραπείας παρέχει βέλτιστο αποτέλεσμα χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Αυτό σημαίνει ότι όσοι υποφέρουν από αλλεργικές αντιδράσεις σε διάφορα τοπικά σκευάσματα και σε άλλες συνήθεις θεραπείες του δέρματος, η φωτοθεραπεία αποτελεί την πλέον ιδανική μέθοδο αντιμετώπισης της ψωρίασης, δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιεί φάρμακα, κρέμες ή οποιοδήποτε προϊόν που μπορεί δυνητικά να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.Σύντομη διαδικασία

Μια τυπική φωτοθεραπεία με την συγκεκριμένη συσκευή απαιτεί από τρεις έως πέντε εφαρμογές την εβδομάδα για δύο έως τρεις μήνες. Ο χρόνος έκθεσης στο φως της είναι μικρής διάρκειας, μερικές φορές μόλις τρεις έως τέσσερα λεπτά, που σημαίνει μικρό διάλειμμα στο καθημερινό σας πρόγραμμα.


Συνδυασμός θεραπειών

Επειδή η συσκευή φωτοθεραπείας δεν δημιουργεί παρενέργειες, μπορεί να συνδυαστεί αποτελεσματικά και με άλλες μεθόδους θεραπειών της ψωρίασης.Οικιακή χρήση

Επειδή η συσκευή φωτοθεραπείας χρησιμοποιείται στην άνεση του σπιτιού σας, εξοικονομείτε χρόνο, κόπο και έξοδα μετακίνησης για τις συνεδρίες φωτοθεραπείας στο ιατρείο. Αυτό βέβαια προϋποθέτει, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, παρακολούθηση της κατάστασης του δέρματός σας από τον εξειδικευμένο δερματολόγο και την παρεμβολή του στην αλλαγή πρωτοκόλλου θεραπείας ανάλογα με την εξέλιξη της ασθένειας.Επιπλέον λόγοι για να αποκτήσετε την συσκευή φωτοθεραπείας για το σπίτι

Ενώ τα πλεονεκτήματα είναι σίγουρα σημαντικά, υπάρχουν επιπλέον λόγοι για να αποκτήσετε την ειδική οικιακή συσκευή φωτοθεραπείας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνους που υποφέρουν από επανειλημμένες δερματικές παθήσεις ή για τα μέλη της οικογένειας που έχουν ίδια μορφή δερματικών παθήσεων.


Φορητότητα

Η οικιακή συσκευή φωτοθεραπείας είναι μικρή, φορητή και εύκολη στη χρήση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να την έχετε στις αποσκευές σας όταν ταξιδεύετε για να ακολουθείτε ανελλιπώς το πρόγραμμα της θεραπείας σας.


Κόστος

Το κόστος της είναι προσιτό αν αναλογιστείτε τα έξοδα μετακίνησης που σε αντίθετη περίπτωση θα είχατε για τις συχνές συνεδρίες στο δερματολογικό ιατρείο.Συντήρηση

Ο τρόπος συντήρησης και καθαρισμού της συσκευής είναι απλός και εύκολος. Ένα γρήγορο σκούπισμα είναι το μόνο που χρειάζεται μετά από κάθε χρήση. Επιπλέον, η σωστή αποθήκευσή της σημαίνει ότι θα μπορείτε να την χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια σε περίπτωση δερματικών παθήσεων που χρήζουν φωτοθεραπεία.


Χωρίς συνταγογράφηση

Δεν είναι φάρμακο και δεν χρειάζεστε συνταγή γιατρού για να την αγοράσετε. Αυτό σημαίνει ότι εάν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας υποφέρετε από δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση, μπορείτε να έχετε τη συσκευή στο σπίτι σας και όποτε χρειαστεί να ξεκινήσετε θεραπεία.